Un poliţist rutier din Neamţ a primit un cap în gură de la un şofer

Un poliţist de la Serviciul Rutier Neamţ a fost lovit cu capul în gură de un şofer, în momentul în care l-a pus pe acesta să sufle în etilotest, scrie observatornews.ro.

Tânărul a fost imediat imobilizat de poliţişti, însă a continuat să-i ameninţe chiar şi în maşina de Poliţie.

„În timp ce polițiștii Serviciului Rutier Neamț se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe DN 15, în localitatea Straja, au fost sesizați de către o femeie de 52 de ani, din județul Iași, cu privire la faptul că a avut o altercație în trafic cu un conducător auto.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, fiind identificat un tânăr de 23 de ani, din localitatea Pângărați. Întrucât emana halenă alcoolică, unul dintre polițiști a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, moment în care tânărul l-ar fi lovit cu capul în zona feței. În acel moment, polițiștii l-au imobilizat și condus la sediul poliției.

Pe timpul deplasării, tânărul ar fi adresat amenințări cu acte de violență unuia dintre polițiști. De asemenea, cel în cauză a fost testat alcoolscopic, rezultatul indicând o valoare de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde, în prezenţa cadrelor medicale, a refuzat recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

În baza probatoriului administrat, procurorul a dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de ultraj și refuzul sau sustragerea de la recoltarea de mostre biologice. Astăzi, tânărul a fost prezentat Judecătoriei Bicaz, față de acesta fiind dispusă arestarea preventivă pentru 30 de zile”, informează autorităţile.